11 maj 2014
12:30

Referat: Sommarro IF - Västanviks AIF

Bortamatchen mot Sommarro var pga regn fyttad till konstgräset i Skattkärr vilket skulle visa sig passa oss perfekt.
Vi tog redan från start tag i spelet och visade upp ett bra anfallspel som gav oss många chanser.
Den första stora var på en hörna efter 3min där Johan G från lite distans nicklobbade i ribban.
Runt 20:e minuten hade Micke två skapliga lägen där det första var en djupledsboll där han kom tiondelen för sent o målisen kunde få bort bollen. I anfallet efter slet han sig loss på vänsterkanten o fick fritt mot mål men målisen kunde parera skottet.
I23:e minuten kom äntligen ledningmålet o det var värt att vänta på. Vi fick en frispark ca 40met från mål som Darko tog hand om på ett perfekt sätt genom ett fantastiskt skott som via kryssribban studsade i ryggen på mv o i mål. Vi hade även folk som skulle vara först på en ev retur så även om bollen inte tagit i ryggen på målisen hade vi haft öppet mål.
Minuten senare ryckte sig Micke fram på vänsterkanten och avslutade men än en gång gick målvakten segrande ur striden.
Tvåan kändes inte heller avlägsen för det var i varje anfall tendens till måkchans och i 27:e munuten kom földaktligen 2-0 målet. det genom Fredrik som på en elegant sätt fick med sig en fin djupledsboll från Darko o skapade ett friläge som säkert utnyttjades.
Vi fortsatte mala på även om det började smyga sig på lite nonchalans o slarv i defensivjobbet vilket gav dom onödigt stora luckor på vår planhalva. Detta gjorde att de fick två jättelägen efter ca 30min där ribban räddade oss en av gångerna. Känns onödigt att släppa till såna chanser när vi egentligen har full koll på matchen.
Till slut blir vi också straffade då en boll spelas bakom en lite ouppmärksam backlinje till en frilöpande spelare. Branco kommer ut bra men i en 50/50 situation dömer domaren straff även om det kändes som att Branco var på bollen först.
Straffen sitter men Branco är nära att styra ut den fast den var bra slagen.
2-1 ledning i paus är ju bra men det kändes lite surt att vi inte hade en större ledning.
Vi blev i slutet av halvleken lite för småduttiga i spelet på vår planhalva o det gav dom möjligheter att bryta på vår planhalva vilket de inte var i närheten av första 30min.

Andra halvlek chockstartar vi då Darko snurrar upp högerbacken ett par gånger innan han lyfter in bollen till en helt fristående Micke E 5 met från mål o han kan säkert sätta den med skallen.
Minuten senare får samma spelare fritt fram mot mål men mållvakten kan parera skottet som går lite för mitt på honom.
Vi är fortfarande det klart bättre laget men pga grovt felpass av oss i försvaret får de efter 59nin ett bra skottläge som Branco snyggt styr ut till hörna.
De får nått halvbra skottläge till men det skapar inte mer farligheter än några hörnor.
Vi kommer mitt i halvleken fram i ett fint anfall där Fredrik tar in bollen i straffområdet och vänder bort sin försvare som svarar med att klippa benen med solklar straff som följd.
Straffen sätter Darko enkelt o marchen känns avgjord.
Vi börjar nu byta in vår bänk men det påverkar inte vårt spelövertag utan vi kommer i våg på våg mot ett alltmer uppgivet försvar. Även om vi slarvar bort flera fina lägen genom att vara för omständiga istället för att smälla på bollen kan vi utöka ledningen några gånger till.
I 83:e minuten får Micke kanonläge men håller inne skottet så en back hinner fram o man tror chansen är borta men Micke lyckas vända bort honom och ur snävare vinkel snygtt sätta bollen invid bortre stolpen.
Sista 7-8 min spelar vi med vår pojklagstrio offensivt och de kan vid ett par tillfällen spela bort försvaret o skaffa fram målchanser där bla Philip fick ett friläge som mv kan styra undan.
På övertid kommer sen sexan när Anton slår en hörna som dimper ber framför fötterna på Robin E och han kan via en försvarsfot lobba bollen i nät.

Sammantaget en kanonmatch även om det finns lite saker att jobba på o nu gick vi upp på andra plats i serien.

Matchfakta 6-1 (2-1)

1-0. 23min Darko Direkt på frispark fr ca 40met
2-0 27 min Fredrik (Darko) Friläge efter fin passning
2-1 42min Straff efter en 50/50 situation
3-1 47min Micke E (Darko) Nick nära mål efter smörinlägg fr Darko
4-1 60min Darko Straff efter att Fredrik fällts.
5-1 82min Micke E (Dusan) Fint pass av Dusan friställer Micke som efter lite om o män skaffar sig vinkelskottläge.
6-1 91min Robin E (Anton W) Fin hörna som efter lite kamp ramlar ner framför Robin som via försvarsfot lobbar in bollen